GönderenKonu: KOMBİ BAKIMI  (Okunma sayısı 751 defa)

idareci

  • Yetkilendirilmiş Üye
  • İleti: 3
  • Üyelik Tarihi:
KOMBİ BAKIMI
Tarih : 10-02-2014 Saat : 23:07

Kombi bakımı Nedir

 

Periyodik kombi bakım işlemi sonbahar mevsiminin başlangıcında her yıl mutlaka yapılması ön görülen ve soğuk kış günleri gelmeden önce kombi cihazınızın incelenip gerekli bakımının yapılması ve meydana gelebilecek büyük arızaların önceden tespit edilerek arızayı ve masrafı minimum seviyeye indirip cihazınız ömrünü ve yakış kalitesini maksimum düzeye çıkarma işlemine denir.
Küçük bir örnekleme ile ;

 

Kombi bakımı : Nasıl ki bir otomobilin senelik bakımını, yağ değişimi, filtre değişimi vb. işlemlerini yaptırdığınız vakit performansında ve yakıt harcamasında tasarruf sağlıyorsanız

Periyodik kombi bakımı ile kombi cihazınızın performansını arttırabilir, ömrünü uzatabilir, ısıdan ve yakıttan tasarruf sağlayabilirsiniz.

 

Kombi bakımı göz ucuyla kombiye bakmak değildir

Ne yazık ki günümüzde herhangi bir servislik bilgisi ve belgesi olmadan sadece kulaktan dolma bilgiler ile servis işi yapmaya başlayan kişi ve kuruluşlar türemiştir. Bu kişi ve kuruluşların web sitelerinde kombi bakım fiyatları oldukça minimum seviyeye çekilmiştir. Ana amaçları bir şekilde kullanıcıların evlerine giriş yaparak ekstra masraflar ve gereksiz parça değişimleri ile müşterileri kandırmaktır. Şayet bu şekilde tuzaklara düşmemek istiyorsanız telefonda görüştüğünüz ilgili şahıstan firma irtibat bilgilerini mutlak suretle isteyiniz. Vergi numarası ve adres beyan etmeyen kişi ve kurumlar ile kesinlikle çalışmayınız.

 

Periyodik kombi bakımı işleminde yapılan genel işlemler

.

1.       Kombi cihazınız ne marka ve model olursa olsun cihazın yanma verimini arttırmak amacı ile iç tozlarının temizlenmesi.

2.       Kalorifer tesisatınızın dönüş hattında yer alan filtrenin sökülüp temizlenmesi ve kombi çalıştırıldıktan sonra tekrar kontrol edilerek tesisatın durumuna bakılması.

3.       Genleşme tankı ( imbisat deposu ) hava, basınç kontrolünün yapılması.

4.       Çakmak mekanizmasının kontrol edilmesi ve ayarlanması.

5.       Brülör ( yanma odaları temizliği )

6.       Sıcak su kontrolü

7.       Gaz memelerinin temizliği ve yanış kontrolünün gerçekleştirilmesi.

8.       Fan motoru kontrolü ve temizliğinin yapılması.

Kombi bakım ekiplerimiz cihazınızın bakımını gerçekleştirirken cihazınızda daha önceden meydana gelmiş olan veya arada sırada tekrarlayan arızaları bildirmeniz halinde ekiplerimiz arızaları ortaya çıkarabilecek olan parçalarında gerekli kontrolünü yaparak sizleri bilgilendireceklerdir.


ibrahim

  • Forum Üyesi
  • İleti: 1
  • Üyelik Tarihi: 14-02-2014
RE:KOMBİ BAKIMI
Tarih : 22-03-2014 Saat : 15:10
ustam selamlar ben ibrahim bizim binada doğalgaz yapmıştınız benim kombim çalışıyor fakat peteklerin üstü sıcak altı soğuk sebebi nedir acaba ne gibi bir yol izlememiz lazım

idareci

  • Yetkilendirilmiş Üye
  • İleti: 3
  • Üyelik Tarihi:
RE:KOMBİ BAKIMI
Tarih : 22-03-2014 Saat : 15:30
merhaba ibrahim bey peteklerinizdeki sorun 
1 - peteklerde hava olabilir 
2 - kombi sirkilasyon pompası sorunlu olabilir
3 - tesisat temizliği gerekebilir
4 - kombinin gaz ayarı bozulmuş tam medilasyon yapmıyo olabilir
5 - komide ntc sensör arızalı olabilir